Яка різниця між пароконвектоматом і конвекційної піччю?

Опубліковано Kristi 18/09/2016 0 Коментарі

Чи часто прокручує таке питання в голові людина, яка зіткнулась з величезним вибором пропозицій на ринку технологічного обладнання. Не думаю, що таке питання виникне у професіонала, у шеф-кухаря або ресторатора, який знає все. Вони знають навіть більше: яка це гастроємність і для чого використовується, і який постачальник гнучкіше всіх сьогодні на ринку, і хто якісно і швидко створить проект нового закладу…

 

Я також не кажу про вибір конкретного виробника Unox або Rational, Piron або Angelo Po! Я маю на увазі новачків в даній сфері. Наприклад, я не великий підприємець у сфері послуг, назбиравши трохи грошей і вирішив відкрити свій ресторанчик або кондитерську. Це була мрія дитинства, збирати всіх знайомих, нових і старих друзів під одним дахом і пригощати смачними стравами! І ось дилема, що вибрати, не хотілося б витрачатися даремно і пам'ятається стара приказка, що скупий платить двічі!

 

То яка істотна різниця між пароконветоматом і конвекційної піччю?

 

Різниця, звичайно ж, є! Хотілося б відразу відзначити, що існує два види пароконветоматів і конвекційних печей, починаючи від 3-х і до 20-ї рівнів: програмні з електронною панеллю керування і механічні з важелями і кнопками управління. Істотна ж різниця у використанні пара. Пароконвектомати використовують, як для приготування гастрономії, так і для випічки. На жаль, конвекційна піч без функції пара, не дасть необхідного зволоження для варіння на пару або гасіння. Відповідно, конвекційна піч буде відмінно виконувати свої функції в кондитерській, булочному цеху, кав'ярні, кафе швидкого харчування, де на 90% готовий напівфабрикат необхідно довести до готовності. Пароконвектомат ставлять вже на більш складні процеси, що вимагають обробку продукту паром, конвекцію гарячого повітря і автоматичне використання різних режимів приготування. Різниця також полягає у використанні начиння для приготування.

 

У конвекційних печах використовуються дека стандартного розміру 600/400/20 мм. Вони бувають трьох видів: гладкі листи, перфоровані листи та багетні листи. У рідкісних випадках, купують деко з тефлоновим або силіконовим покриттям. Вартість їх значно вище, і масового використання не надає їм! Для приготування в пароконвектоматі використовують гастроємності. Гастроємності бувають різних розмірів і різних глибин. Існує уніфікована система маркування гастроємностей GN, в залежності від розміру GN 1/1 (530х325 мм), GN1/2 (325х265 мм), GN 1/3 (325х176 мм), GN1/4 (265х162 мм), GN 2/3 (325х352 мм). Ви також можете купити перфоровані гастроємності для приготування на пару. На спеціальній решітки з нержавійки одночасно можна розмістити кілька страв для приготувань (GRP806). Стейки і риба гриль запікаються на чавунній, ребристій решітці гриль (FAKIRO Grill TG 870). А якщо так трапиться, що вам не обходимо запекти круасани, то в цьому випадки вам стане в нагоді найдрібніша гастроёмкость глибиною 20 мм.

 

Найпопулярніші моделі пароконвектоматов і конвекційних печей Unox, що користуються популярністю на ринку України: XV 893, XFТ 193, XB 693, XF 043, XF 023, XFT 135, XVC 055Е, нові моделі XЕVС-0511-Е1R, XЕVС-1011-Е1R, XEBC-06EU-EPR

 

Тепер, ви точно знаєте різницю і вибір за вами! Головне не помилитися з постачальником, він повинен бути надійним, а надійний постачальник це ми!

 

Пароконвектомати і конвекційні печі італійської компанії Unox Ви можете придбати на нашому сайті для професійних пекарів та кухарів iBaker.com.ua

Залишити коментар

Ласкаво просимо на сайт професійного пекарського і технологічного обладнання!

Наш сайт створений для професійних пекарів та кухарів. Мета ресурсу спростити пошук професійного пекарського і технологічного обладнання для вашого закладу. Сайт повинен стати вашим справжнім помічником, не тільки в підборі потрібного обладнання, а й в придбанні дек, гастроємкостей, запасних частин, миючих засобів для конвекційних печей і пароконвектоматів.