Кухонне приладдя всьому голова!

Опубліковано Margus 15/07/2016 0 Коментарі

гастроємності

Хороша господиня на кухні без гарного посуду, як танцюрист в старих туфлях. Також кухарі та пекарі на професійній кухні повинні мати все найкраще, щоб в одну мить задовольнити найвишуканіші запити свого відвідувача. Якісні ножі, каструлі, сотейники...

 

Серце кухні - пароконвектомат, 80% кухонних процесів забезпечує саме це незамінне технологічне обладнання. Конвектомату, пароконвектомату теж необхідні гідні інструменти, ну і головні в цьому списку гастроємності, решітки та дека. Гастроємності глибокі і дрібні, великі і маленькі, з кришками і без. Решітки звичайні з нержавіючої сталі, решітки хромовані, решітки з тефлоновим покриттям, решітка Combi Fry (кошики), решітка Potato Baker, решітка Superspike. Дека для смаження і випікання, дека гладкі і перфоровані, багетні на 5 і 10 хвиль.

 

Різні розміри, різні глибини, легко заплутатися і важко розібратися. Тому була введена спеціальна система уніфікованого маркування, яка підходить для всіх виробників конвекційних, пароконвекційні печей, розстоєчних шаф, апаратів шокової заморозки, холодильних вітрин і всього іншого обладнання, де можуть використовуватися гастроємності.

 

Для зручності користування приводимо схематичне зображення нижче із зазначенням розмірів у мм.

 

Гастроємності ділять на такі стандарти:

 

Модель

Розміри (зовнішні/внутрішні), мм.

Глибина, мм

GN 2/1

646x530 / 620x530

20, 40, 65, 100, 150, 200

GN 1/1

530x325 / 500x300

20, 40, 65, 100, 150, 200

GN 2/3

352x325 / 329x300

20, 40, 65, 100, 150, 200

GN 1/2

325x265 / 300x238

20, 40, 65, 100, 150, 200

GN 1/3

325x176 / 300x150

20, 40, 65, 100, 150, 200

GN 1/4

265x162 / 238x136

20, 40, 65, 100, 150, 200

GN 1/6

176x162 / 140x053

65, 100, 150, 200

маркування гастроємностей

Маркування GN вказує на те, що це гастроємність, а не деко. Дріб, що йде за маркуванням GN вказуює конкретний розмір:

 

GN 1/1 – 530х325 мм або GN ½ - 265х325 мм;

І остання цифра в моделі вказує на глибину гастроёмкості, вона коливається від 20 - 200 мм:

GN 1/1 (100) – це гастроємність розміром 530х325 мм глибиною 100 мм або

GN ½ (65) - це гастроємність розміром 265х325 мм глибиною 65 мм.

 

Решітки для конвекційних, пароконвекційних печей в основному виробляють з нержавіючої сталі. Їх застосовують для приготування великих шматків м'яса, а також на них розміщують маленькі гастроємності різних глибин або нестандартний посуд. Одна з нестандартних решіток - решітка Potato Baker. Вона призначена для приготування печеної картоплі або кукурудзяних качанів. Решітка Superspike теж має незвичайну форму і її використовують для приготування курчат-гриль або качок-гриль.

 

Гастрономічне деко для приготування піци і продуктів гриль відрізняється хорошою теплопровідністю. Зворотний бік дека має ребра для приготування овочів, м'яса і риби-гриль.

 

Пекарські листи мають три стандартних розміри: 460х330 мм, 600х400 мм, 600х800 мм. За додатковими характеристиками можуть бути гладкими, перфорованими і з хвилями (багетні дека на 5 або 10 хвиль).

 

Звертаємо Вашу увагу, що все це кухонне приладдя гастроємності, дека та решітки вимагають особливої уваги і догляду. Так само, як і сам пароконвектомат, їх необхідно мити і чистити. Для цього є спеціальні засоби у вигляді миючих і обполіскувати таблеток, миючої і обполіскувати рідини.

 

Користуйтеся, доглядайте і отримуйте гастрономічне задоволення!

 

Кухонне приладдя: гастроємності, решітки, дека, миючі засоби Ви можете придбати на нашому сайті для професійних пекарів та кухарів iBaker.com.ua

Залишити коментар

Ласкаво просимо на сайт професійного пекарського і технологічного обладнання!

Наш сайт створений для професійних пекарів та кухарів. Мета ресурсу спростити пошук професійного пекарського і технологічного обладнання для вашого закладу. Сайт повинен стати вашим справжнім помічником, не тільки в підборі потрібного обладнання, а й в придбанні дек, гастроємкостей, запасних частин, миючих засобів для конвекційних печей і пароконвектоматів.