Ваш кошик порожній!
Хороша господиня на кухні без гарного посуду, як танцюрист в старих туфлях. Також кухарі та пекарі на професійній кухні повинні мати все найкраще, щоб в одну мить задовольнити найвишуканіші запити свого відвідувача. Якісні ножі, каструлі, сотейники...
Серце кухні - пароконвектомат, 80% кухонних процесів забезпечує саме це незамінне технологічне обладнання. Конвектомату, пароконвектомату теж необхідні гідні інструменти, ну і головні в цьому списку гастроємності, решітки та дека. Гастроємності глибокі і дрібні, великі і маленькі, з кришками і без. Решітки звичайні з нержавіючої сталі, решітки хромовані, решітки з тефлоновим покриттям, решітка Combi Fry (кошики), решітка Potato Baker, решітка Superspike. Дека для смаження і випікання, дека гладкі і перфоровані, багетні на 5 і 10 хвиль.
Різні розміри, різні глибини, легко заплутатися і важко розібратися. Тому була введена спеціальна система уніфікованого маркування, яка підходить для всіх виробників конвекційних, пароконвекційні печей, розстоєчних шаф, апаратів шокової заморозки, холодильних вітрин і всього іншого обладнання, де можуть використовуватися гастроємності.
Для зручності користування приводимо схематичне зображення нижче із зазначенням розмірів у мм.
Гастроємності ділять на такі стандарти:
Модель | Розміри (зовнішні/внутрішні), мм. | Глибина, мм |
GN 2/1 | 646x530 / 620x530 | 20, 40, 65, 100, 150, 200 |
GN 1/1 | 530x325 / 500x300 | 20, 40, 65, 100, 150, 200 |
GN 2/3 | 352x325 / 329x300 | 20, 40, 65, 100, 150, 200 |
GN 1/2 | 325x265 / 300x238 | 20, 40, 65, 100, 150, 200 |
GN 1/3 | 325x176 / 300x150 | 20, 40, 65, 100, 150, 200 |
GN 1/4 | 265x162 / 238x136 | 20, 40, 65, 100, 150, 200 |
GN 1/6 | 176x162 / 140x053 | 65, 100, 150, 200 |
Маркування GN вказує на те, що це гастроємність, а не деко. Дріб, що йде за маркуванням GN вказуює конкретний розмір:
GN 1/1 – 530х325 мм або GN ½ - 265х325 мм;
І остання цифра в моделі вказує на глибину гастроёмкості, вона коливається від 20 - 200 мм:
GN 1/1 (100) – це гастроємність розміром 530х325 мм глибиною 100 мм або
GN ½ (65) - це гастроємність розміром 265х325 мм глибиною 65 мм.
Решітки для конвекційних, пароконвекційних печей в основному виробляють з нержавіючої сталі. Їх застосовують для приготування великих шматків м'яса, а також на них розміщують маленькі гастроємності різних глибин або нестандартний посуд. Одна з нестандартних решіток - решітка Potato Baker. Вона призначена для приготування печеної картоплі або кукурудзяних качанів. Решітка Superspike теж має незвичайну форму і її використовують для приготування курчат-гриль або качок-гриль.
Гастрономічне деко для приготування піци і продуктів гриль відрізняється хорошою теплопровідністю. Зворотний бік дека має ребра для приготування овочів, м'яса і риби-гриль.
Пекарські листи мають три стандартних розміри: 460х330 мм, 600х400 мм, 600х800 мм. За додатковими характеристиками можуть бути гладкими, перфорованими і з хвилями (багетні дека на 5 або 10 хвиль).
Звертаємо Вашу увагу, що все це кухонне приладдя гастроємності, дека та решітки вимагають особливої уваги і догляду. Так само, як і сам пароконвектомат, їх необхідно мити і чистити. Для цього є спеціальні засоби у вигляді миючих і обполіскувати таблеток, миючої і обполіскувати рідини.
Користуйтеся, доглядайте і отримуйте гастрономічне задоволення!