Пекарня на вивезення або міні фабрика по виробництву напівфабрикатів булочних виробів

Опубліковано Margus 07/05/2019 0 Коментарі

Ця стаття була б більш актуальною в переддень великодніх свят, але ідея народжена і повинна бути донесена до споживача.
Хлібобулочні вироби були, є і будуть завжди популярними. В умовах великої конкуренції ваші вироби повинні бути хоч чимось унікальні, оригінальні і смачніше інших. Для того щоб завоювати свого споживача і не менш важливо утримати його, необхідно створювати спец пропозиції, наприклад: купив кава круасан в подарунок; або постійним покупцям п'ята булочка в подарунок; при покупці двох великодніх пасок, імбирний пряник у вигляді кролика в подарунок ...
Всі ці дрібниці маркетингу дуже важливі і над ними необхідно постійно працювати, прораховувати і вдосконалити. Незмінним залишається лише технологічний процес виробництва і стандартний набір обладнання. Тістоміс з відкатної діжці, холодильну шафу або холодильний стіл, піч або конвектомат з шафою для розстойки, морозильна скриня і невелика вітрина для експозиції випечених виробів, саме без цих одиниць обладнання, як без борошна, не може обійтися жодна яке виробництво хлібобулочних виробів.
Прибутковість вашої діяльності може істотно збільшиться в умовах розширення ринку збуту продукції, навіть не самого готового виробу, а напівфабрикату (замороженої булочки або круасани). Тому наводжу покрокову інструкцію до реалізації даного плану.


Крок перший.
У невеликому приміщенні організовується сам процес виготовлення виробів. Для цього необхідно купити:
- борошнопросіювач вібраційного типу для просіювання борошна та очищення від сторонніх домішок за допомогою магніт уловлювачів, 150 кг / год, модель ВП-1 - підтримаємо українського виробника;
- тістоміс з діжею, наприклад: ITPIZZA або Alimacchine (Італія), обсяг діжі від 16 літрів і вище;
- при наявності достатньої кількості інвестиційних коштів, було б актуально придбати тісто дільник Vitella SPASA30 (напівавтоматичний, 30 поділок, завантаження тесту 1,2 / 4 кг, вага заготовки 40/135 г, продуктивність 2700 заготовок / год);
- замовити стіл з нержавіючої сталі і пару мийок для безпосереднього виготовлення виробів, габарити яких залежить від розміру вашого виробничого приміщення;
- холодильну шафу (більш об'ємний, але габаритний) або холодильний стіл (практичний в умовах маленьких виробничих площ, так як служить місцем зберігання (яєць, масла, всіляких начинок ...) і поверхнею для виробництва булочок, круасанів; моїми фаворитами по холодильному обладнанню є датська виробник Tefcold (рекомендую наступні моделі: SD1380 шафа холодильна, глуха двері, замок, 347л, 5 полиць, Т = + 2 ... + 10 ° С, шафа холодильна, скляні двері, замок, 347л, 4 полки, Т = + 2 ... + 10 ° С, моді CEV425; холодильні столи GC2, GC3 у яких зовнішня част з нержавійки SS430, стільниця з SS304 нержавійки, а внутрішня - алюміній) і італійська DGD (рекомендую наступні моделі: шафа холодильна з нержавійки DGD AF07PKMTN, дводенний шафа холодильна DGD AF14PKMTN, холодильний трьохдверний стіл без борта TF03MIDGN або така ж модель холодильного столу, тільки на двоє дверей TF02MIDGN);
-апарат шокового охолодження або в простолюдді шок. Гідний один виробник DGD (Італія), моделі: ATT05 на 5 рівнів, ATT07 на 7 рівнів, ATT10 на 10 рівнів. Надійні, малогабаритні, доступні за своєю вартістю, відмінне поєднання ціни та якості;
- скриня для зберігання замороженої продукції, рекомендую EWT INOX модель CF608L на 2 глухі кришки, обсяг 608 л, температурний режим -18 ...- 24˚С (при температурі навколишнього повітря до + 43˚С), заморожуюча здатність 28 кг / год , механічна панель управління, оттайка запускається вручну, без підсвічування, вентилятор обдування компресора, товщина термоізоляції: 70 мм на стінках, 1 корзина для продуктів, колеса, 2 ручки з замком, слив талої води, холодоагент R134a, корпус: зовні - фарбована сталь, всередині - тиснений алюміній (на кришці - пластик), не дорого і надійно!

Крок другий.
Шукаємо ринок збуту для напівфабрикатів. Ваші потенційні клієнти: всі маленькі мобільні пекарні, школи і кафе, ПТУ і Університети зі столовими. Головне, щоб в їх арсеналі пекарського обладнання був пароконвектомат. конвектомат або на худий кінець хоча б маленька піч Unox XF023 або XF043.
Як альтернативу, можна розглянути відкриття своїх точок продажів у вигляді МАФів, в яких ви будете тільки расстаіваться і випікати готовий продукт. Список рекомендованої обладнання для закупівлі в МАФ:
• малогабаритна механічна піч Unox XF023 або XF043 або програмний пароконвектомат на 4 рівня ХFT 135, ХFT 195;
• расстоечний шафа автономний або сумісний з певними моделями печей: XLT 193, XLT 195, XLT 133, XLT 135;
• кондитерська шпилька або підставка з направляючими під пекарські листи (пекарські листи)
• маленький морозильна скриня (TEFCOLD-FR305 довгою до 1000 мм з глухою кришкою) або міні морозильник (шафа морозильна, статичний, 120л, Т = -10 ... -24 ° С, 2-ве полки, 600х600х850мм TEFCOLD-UF200) для зберігання заготовок .
• Головне не забудьте купити комплект пекарських гладких або перфорованих листів розміром 600/400/20 мм або 460/330 мм, так як деякі печі ними не комплектується виробником. Також звертаю вашу увагу, що багетні листи на 5 хвиль розміром тільки 600/400/370 мм!
Бажаємо успіху вашої підприємницької діяльності і нових творчих ідей!

Залишити коментар

Ласкаво просимо на сайт професійного пекарського і технологічного обладнання!

Наш сайт створений для професійних пекарів та кухарів. Мета ресурсу спростити пошук професійного пекарського і технологічного обладнання для вашого закладу. Сайт повинен стати вашим справжнім помічником, не тільки в підборі потрібного обладнання, а й в придбанні дек, гастроємкостей, запасних частин, миючих засобів для конвекційних печей і пароконвектоматів.