Секрети шокового охолодження, або ідея для малого чи великого бізнесу

Опубліковано Kristi 15/05/2017 0 Коментарі

Хто не хоче екзотики під час сірих буднів, або хто відмовиться від стиглих, соковитих, корисних ягід серед зими? Все дуже просто, необхідно купити апарат шокової заморозки.

Людство завжди цікавили способи збереження продуктів на тривалий час. Але як досягти такого при зберіганні свіжих фруктів, м'яса, риби і овочів, щоб зберегти всі смакові якості, аромат і корисні властивості? Це стало можливим лише в кінці ХХ століття. Революційний метод назвали прискореним глибоким або шоковим охолодженням і це стало поштовхом для розвитку нових напрямків в бізнесі.

У технологія шокової заморозки важлива не тільки температура, але і динаміка процесу. Звичайна заморорозка триває до 5 годин. При цьому відбуваються механічне пошкодження крижаними мікроструктурами, що призводять до розриву тканинних оболонок і знищення клітинних структур. В результаті м'язові волокна розшаровуються, рвуться, подрібнюються. Живильні соки потрапляють в міжтканинної простір. Таке м'ясо після розморожування дуже відрізняється за своїми властивостями від свіжого: воно більш жорстке після приготування в їжу, змінюються його смакові і ароматичні властивості, втрачаються вітаміни і корисні речовини. Крім втрати споживчих властивостей, відбувається виморожування, втрата ваги з корисними соками.

При використанні апарату шокової заморозки ви можете охолодити продукт від +70 до +3 градусів за 1,5 години або з +70 до -18 градусів за 240 хвилин. Така швидка швидкість охолодження продуктів захищає від розвитку колоній мікроорганізмів, спочатку існуючих в свіжих м'ясопродуктах, овочах, фруктах і ягодах.

Завдяки шокового заморожування продуктів з'явилася можливість харчуватися корисними продуктами круглий рік.

Сучасний ринок холодильного обладнання широко представляє різних європейських виробників (апарат шокової заморозки DGD, апарат шокової заморозки Тefcold), азіатських і американських виробників шокової заморозки. Починаючи з маленьких камер на 3-5-10 рівнів і закінчуючи величезними камерами-кімнатами. Не потрібно багато капіталовкладень, щоб купити не великий апарат шокової заморозки. Сезон для такого бізнесу починається ранньою весною (шокова заморозка зелені), а з кондитерськими виробами може тривати і цілий рік (шокова заморозка тесту і кондитерських виробів).

 Глибока заморозка підходить для:

- овочів (грибів, кабачків, всіх видів капусти, зеленого горошку, кукурудза, перцю, квасолі, гарбуза, особливо популярні овочеві суміші);

-фрукти нашого регіону (слив, абрикос);

- ягід (журавлина, малина полуниця, смородина, чорниця, вишні ..);

-Зелений (шпинат, кріп, петрушка, щавель);

кондитерська виробів (шарові тісто може бути заморожено на строк до одного року без втрати смакових якостей, поживних властивостей і порушення об'ємної фактури);

-М'ясо і м'ясних напівфабрикатів.

Найоптимальніша температура знаходиться в межах від - 18 до мінус 23 градусів. При температурі - 18 і нижче, овочі і фрукти швидше і надійніше заморожуються і зберігаються від 8 до 12 місяців - тобто практично до наступного сезону.

Можна заморозити продукти і при температурі від 0 градусів до - 8, в цьому випадки зберігати такі продукти потрібно не більше трьох місяців.

Апарат шокової заморозки підходить тільки для заморожування продуктів, для зберігання використовуються низькотемпературні ларі.

Підбираючи шафа глибокої заморозки важливо звернути увагу на кількість рівнів, висоту між листами і потужність апарату. Переважно європейський виробник з надійним якістю і без додаткових витрат на доставку з Америки.

Головне купити вчасно апарат шокової заморозки, а що морозити споживчий попит підкаже! Якщо ви визначилися, телефонуйте і купуйте на нашому сайті апарат шокової заморозки.

Теги: купити апарат шокової заморозки, шафа шокової заморозки, шоковий апарат Київ, шок-фризер DGD, шок-фризер Тefcold

Залишити коментар

Ласкаво просимо на сайт професійного пекарського і технологічного обладнання!

Наш сайт створений для професійних пекарів та кухарів. Мета ресурсу спростити пошук професійного пекарського і технологічного обладнання для вашого закладу. Сайт повинен стати вашим справжнім помічником, не тільки в підборі потрібного обладнання, а й в придбанні дек, гастроємкостей, запасних частин, миючих засобів для конвекційних печей і пароконвектоматів.