Пекарня на вивезення або міні фабрика по виробництву напівфабрикатів булочних виробів

Опубліковано Margus 07/05/2019 5 Коментарі

Ця стаття була б більш актуальною в переддень великодніх свят, але ідея народжена і повинна бути донесена до споживача.
Хлібобулочні вироби були, є і будуть завжди популярними. В умовах великої конкуренції ваші вироби повинні бути хоч чимось унікальні, оригінальні і смачніше інших. Для того щоб завоювати свого споживача і не менш важливо утримати його, необхідно створювати спец пропозиції, наприклад: купив кава круасан в подарунок; або постійним покупцям п'ята булочка в подарунок; при покупці двох великодніх пасок, імбирний пряник у вигляді кролика в подарунок ...
Всі ці дрібниці маркетингу дуже важливі і над ними необхідно постійно працювати, прораховувати і вдосконалити. Незмінним залишається лише технологічний процес виробництва і стандартний набір обладнання. Тістоміс з відкатної діжці, холодильну шафу або холодильний стіл, піч або конвектомат з шафою для розстойки, морозильна скриня і невелика вітрина для експозиції випечених виробів, саме без цих одиниць обладнання, як без борошна, не може обійтися жодна яке виробництво хлібобулочних виробів.
Прибутковість вашої діяльності може істотно збільшиться в умовах розширення ринку збуту продукції, навіть не самого готового виробу, а напівфабрикату (замороженої булочки або круасани). Тому наводжу покрокову інструкцію до реалізації даного плану.


Крок перший.
У невеликому приміщенні організовується сам процес виготовлення виробів. Для цього необхідно купити:
- борошнопросіювач вібраційного типу для просіювання борошна та очищення від сторонніх домішок за допомогою магніт уловлювачів, 150 кг / год, модель ВП-1 - підтримаємо українського виробника;
- тістоміс з діжею, наприклад: ITPIZZA або Alimacchine (Італія), обсяг діжі від 16 літрів і вище;
- при наявності достатньої кількості інвестиційних коштів, було б актуально придбати тісто дільник Vitella SPASA30 (напівавтоматичний, 30 поділок, завантаження тесту 1,2 / 4 кг, вага заготовки 40/135 г, продуктивність 2700 заготовок / год);
- замовити стіл з нержавіючої сталі і пару мийок для безпосереднього виготовлення виробів, габарити яких залежить від розміру вашого виробничого приміщення;
- холодильну шафу (більш об'ємний, але габаритний) або холодильний стіл (практичний в умовах маленьких виробничих площ, так як служить місцем зберігання (яєць, масла, всіляких начинок ...) і поверхнею для виробництва булочок, круасанів; моїми фаворитами по холодильному обладнанню є датська виробник Tefcold (рекомендую наступні моделі: SD1380 шафа холодильна, глуха двері, замок, 347л, 5 полиць, Т = + 2 ... + 10 ° С, шафа холодильна, скляні двері, замок, 347л, 4 полки, Т = + 2 ... + 10 ° С, моді CEV425; холодильні столи GC2, GC3 у яких зовнішня част з нержавійки SS430, стільниця з SS304 нержавійки, а внутрішня - алюміній) і італійська DGD (рекомендую наступні моделі: шафа холодильна з нержавійки DGD AF07PKMTN, дводенний шафа холодильна DGD AF14PKMTN, холодильний трьохдверний стіл без борта TF03MIDGN або така ж модель холодильного столу, тільки на двоє дверей TF02MIDGN);
-апарат шокового охолодження або в простолюдді шок. Гідний один виробник DGD (Італія), моделі: ATT05 на 5 рівнів, ATT07 на 7 рівнів, ATT10 на 10 рівнів. Надійні, малогабаритні, доступні за своєю вартістю, відмінне поєднання ціни та якості;
- скриня для зберігання замороженої продукції, рекомендую EWT INOX модель CF608L на 2 глухі кришки, обсяг 608 л, температурний режим -18 ...- 24˚С (при температурі навколишнього повітря до + 43˚С), заморожуюча здатність 28 кг / год , механічна панель управління, оттайка запускається вручну, без підсвічування, вентилятор обдування компресора, товщина термоізоляції: 70 мм на стінках, 1 корзина для продуктів, колеса, 2 ручки з замком, слив талої води, холодоагент R134a, корпус: зовні - фарбована сталь, всередині - тиснений алюміній (на кришці - пластик), не дорого і надійно!

Крок другий.
Шукаємо ринок збуту для напівфабрикатів. Ваші потенційні клієнти: всі маленькі мобільні пекарні, школи і кафе, ПТУ і Університети зі столовими. Головне, щоб в їх арсеналі пекарського обладнання був пароконвектомат. конвектомат або на худий кінець хоча б маленька піч Unox XF023 або XF043.
Як альтернативу, можна розглянути відкриття своїх точок продажів у вигляді МАФів, в яких ви будете тільки расстаіваться і випікати готовий продукт. Список рекомендованої обладнання для закупівлі в МАФ:
• малогабаритна механічна піч Unox XF023 або XF043 або програмний пароконвектомат на 4 рівня ХFT 135, ХFT 195;
• расстоечний шафа автономний або сумісний з певними моделями печей: XLT 193, XLT 195, XLT 133, XLT 135;
• кондитерська шпилька або підставка з направляючими під пекарські листи (пекарські листи)
• маленький морозильна скриня (TEFCOLD-FR305 довгою до 1000 мм з глухою кришкою) або міні морозильник (шафа морозильна, статичний, 120л, Т = -10 ... -24 ° С, 2-ве полки, 600х600х850мм TEFCOLD-UF200) для зберігання заготовок .
• Головне не забудьте купити комплект пекарських гладких або перфорованих листів розміром 600/400/20 мм або 460/330 мм, так як деякі печі ними не комплектується виробником. Також звертаю вашу увагу, що багетні листи на 5 хвиль розміром тільки 600/400/370 мм!
Бажаємо успіху вашої підприємницької діяльності і нових творчих ідей!

5 Коментарі

Connor Jackson:
03/12/2025, 03:33:07 PM, playastronaut.cc
Відповісти

There is definately a lot to know about this subject. I like all the points you’ve made.

Danielle Lewis:
06/12/2025, 06:06:40 PM, zolomeds.shop/zoloft-cost.html
Відповісти

Everyone loves what you guys tend to be up too. This sort of clever work and reporting! Keep up the amazing works guys I've added you guys to our blogroll.

Patricia Scott:
07/12/2025, 01:52:13 AM, fluco.store/fluconazole-50mg.html
Відповісти

I needed to thank you for this wonderful read!! I certainly enjoyed every bit of it. I have got you book-marked to check out new things you

Christine Paul:
Відповісти

I simply could not depart your site before suggesting that I actually enjoyed the standard information a person supply for your visitors? Is going to be back regularly in order to check out new posts

Joshua Collins:
09/12/2025, 09:33:31 AM, doxycare.shop
Відповісти

Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article and also the rest of the site is extremely good.

Залишити коментар

Ласкаво просимо на сайт професійного пекарського і технологічного обладнання!

Наш сайт створений для професійних пекарів та кухарів. Мета ресурсу спростити пошук професійного пекарського і технологічного обладнання для вашого закладу. Сайт повинен стати вашим справжнім помічником, не тільки в підборі потрібного обладнання, а й в придбанні дек, гастроємкостей, запасних частин, миючих засобів для конвекційних печей і пароконвектоматів.